Nieuwe caravans uit de gratie bij Nederlanders

De verkoop van nieuwe caravans zakt steeds verder in. Dat blijkt uit cijfers die het bureau voor voertuigdocumentatie VWE dinsdag bekendmaakte....

ANP

In 2006 kochten Nederlanders 16.847 nieuwe caravans, 14 procent minder in vergelijking met 2005. De caravanindustrie boekte in 2004 voor de laatste keer groeicijfers (+ 4 procent). Destijds bleef de teller hangen op 22.218.

In 2005 nam de verkoop van nieuwe caravans af met 12 procent. Die trend is in 2006 dus nog negatiever geworden. De cijfers hebben betrekking op caravans met een eigen kenteken. Die hebben een maximaal toelaatbaar gewicht boven de 750 kilo.

Directeur Aad Koster van de branchevereniging van kampeer- en caravanbedrijven (KCI) erkent dat de verkoop van nieuwe caravan de laatste twee jaar in een dal is geraakt. Tegelijkertijd relativeert hij deze ontwikkeling. ‘Nederland is nog altijd caravanland nummer 1 in Europa’, aldus Koster. ‘Op dit moment hebben we het over ongeveer 480.000 caravans. De groei is nu even wat minder, maar dat komt wel weer goed, nu het economisch weer beter gaat’.

Meer over