Nieuw voorstel exploitatie luchthaven Twente

Maastricht Aachen Airport (MAA) wil alleen of samen met enkele aandeelhouders in Enschede Airport Twente (EAT) de luchthaven in Twente voor de komende jaren exploiteren. MAA heeft het ministerie van Financiën uitgenodigd om hierover te overleggen. Dat heeft directeur van MAA, Jan Tindemans, woensdag laten weten.

Een eerdere tender van MAA om de luchthaven in Enschede te exploiteren mislukte onlangs, omdat het ministerie de prijs van de bieder te hoog vond. ‘We zijn bereid om enkele aandeelhouders van EAT, Reggeborg Beheer en OAD, bij het nieuwe plan te betrekken.’ Tindemans kan niet inschatten of het nieuwe plan kans van slagen heeft. ‘In de brief aan minister Bos heb ik geen prijs genoemd. Ik neem aan dat het ministerie daarover wil onderhandelen.’

MAA heeft belang bij de exploitatie van chartervluchten en het runnen van een operationele luchtvaartleiding en hulpdiensten. ‘Wij hebben daar ervaring mee en we kunnen personeel op Maastricht en Twente efficiënt uitwisselen als dat nodig is’, aldus Tindemans.

Met de exploitatie is haast geboden, want de chartervluchten voor 2009 moeten worden geboekt. MAA is tot dusver voor commentaar onbereikbaar.

Meer over