Nep-Sultana verdwijnt even uit supermarkt

De yoghurtbiscuit van het merk Provita wordt niet meer verkocht. Dat zijn Verkade, onderdeel van United Biscuits, en concurrent Van Delft Biscuits in een schikking overeengekomen....

Yolanda Bobeldijk

Het koekje van Van Delft zou te veel lijken op de Sultana YoFruit van Verkade. De fruitbiscuit verdwijnt omdat het voor de consument verwarrend zou zijn. Oscar de Lange, directeur van Van Delft, denkt dat Verkade zich in het nauw gedreven voelt. ‘Veel koekjes hebben een yoghurt- of chocoladelaagje’.

Maar Bart Merkus, directeur van Verkade komt op voor zijn eigen product: ‘Wij stoppen tijd, geld en moeite in het ontwikkelen van nieuwe koekjes. Van Delft lift mee op ons succes. Wij hebben nu duidelijke afspraken gemaakt’. Van Delft Biscuits produceert als grootste private label koekfabriek van Nederland huismerken van bijvoorbeeld Albert Heijn en C1000. ‘De koekmarkt is al zo klein, het is jammer dat United Biscuits het de kleine producenten zo moeilijk maakt. Onze vrijheid wordt beperkt, maar wij gaan vrolijk door. In het voorjaar ligt er een goedkope yoghurtbiscuit in de winkel, alleen dan iets minder identiek’ aldus de Lange.

Meer over