MWC'13 vol nieuwe mobiele besturingssystemen

Verschillende nieuwe mobiele besturingssystemen staan in de belangstelling op de Mobile World Congress (MWC) die maandag in Barcelona begint. Zo zal Samsung tijdens het evenement aankondigen deze zomer nog te komen met de eerste smartphone met het besturingssysteem Tizen, weet CNET.

null Beeld afp
Beeld afp

Samsung heeft het systeem samen met Intel ontwikkeld. Tizen moet een belangrijk alternatief worden voor Android en iOS en past binnen de strategie van Samsung, dat nu al gebruik maakt van verschillende besturingssystemen voor smartphones, zoals Android en Windows Phone 8. Het bedrijf wil niet volledig afhankelijk zijn van Google. Tizen is een open source-project. Het is gebaseerd op Linux, en de Linux Foundation ziet toe op het project.

Er zijn voor aanvang van MWC ook al smartphones die gebruik maken van Firefox opgedoken. Mozilla, het bedrijf achter Firefox, kondigde gisteren voorafgaand aan MWC al aan dat er al vier smartphonemakers en 18 netwerkproviders het besturingssysteem gaan gebruiken. De vier producenten zijn LG, ZTE, Huawei en Alcatel One Touch.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over