'Minder eigen tv-producties op KPN-zender door tegenvallende resultaten'

KPN Presenteert, de tv-zender en streamingdienst van het telecombedrijf, gaat de zelf geproduceerde content afbouwen. Vakblad Adformatie meldt op basis van anonieme bronnen dat er vanwege tegenvallende resultaten een koersverandering is ingezet.

Haro Kraak
Heleen van Royen tijdens een perspresentatie van KPN Presenteert. Beeld ANP
Heleen van Royen tijdens een perspresentatie van KPN Presenteert.Beeld ANP

KPN ontkent dat de kijkcijfers laag zijn, maar bevestigt dat er in 2017 minder eigen series gemaakt zullen worden. De programmering wordt aangevuld met aangekochte producties, zogenaamde readymade-content.

Voor dit jaar staan nog wel het tweede seizoen van de komedieserie Toon en seizoenen van de series Fenix (crimeserie met Rifka Lodeizen en Teun Luijkx) en De Mannentester (tiendelige serie gebaseerd op de roman van Heleen van Royen, met Eva van de Wijdeven) gepland. De doorstart van 24 uur met..., gepresenteerd door Peter Heerschop, is wel stopgezet, meldt de cabaretier op Twitter. Of er een tweede seizoen van de eind januari gelanceerde prestigieuze en dure dramaserie Brussel komt, is nog onduidelijk, laat een woordvoerster weten.

Gratis tv-zender

KPN Presenteert is een gratis tv-zender voor KPN-klanten. Ze kunnen de dienst bekijken op hun televisie of met een app op tablet of telefoon. Ondanks een grote reclamecampagne rond Brussel en KPN Presenteert op televisie en in bioscopen, heeft KPN altijd beweerd dat het hoofddoel van de dienst niet is om meer klanten te werven. 'Het zijn contentcadeautjes voor de bestaande klanten', zegt een woordvoerster. De dienst bestaat sinds eind 2015.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dit zijn de vijf belangrijkste on demand-aanbieders
Netflix krijgt meer concurrentie: behalve Ziggo, KPN en Videoland biedt nu ook Amazon on demand-films en -series. Een overzicht voor wie door de kanalen de televisie niet meer ziet. (+)

Meer over