Meisje VS gedood door exploderende airbag

Een exploderende airbag heeft in de Verenigde Staten opnieuw een slachtoffer geëist. Een 17-jarig meisje uit Texas reed met haar Honda Civic achterop een andere auto toen de airbag met een harde knal uitklapte.

null Beeld epa
Beeld epa

Het meisje is het elfde dodelijke slachtoffer sinds 2009. Meer dan honderd mensen raakten al gewond door de defecte airbags van het Japanse merk Takata. Doordat de airbag met een te grote kracht opengaat, kunnen er metaaldeeltjes losschieten. Zo'n metaalstukje raakte het meisje in haar nek.

Volgens agent Danny Beckworth, die de aanrijding onderzocht, zou het meisje het er met gemak levend vanaf hebben gebracht als de airbag niet was uitgeklapt.

Sinds 2008 zijn al zo'n 24 miljoen auto's in de VS teruggeroepen vanwege de problemen. Maar Takata en Honda hebben pas van 7.5 miljoen auto's de airbag vervangen. Nog steeds lijkt lang niet iedereen op de hoogte van de defecte airbags.

Oproep voor reparatie
Dat beweren ook de ouders van het meisje. Ze had haar auto tweedehands gekocht, en heeft nooit een oproep ontvangen voor reparatie. De autofabrikant zegt er sinds 2011 echter al zeker zes te hebben gestuurd.

Meer over