Meevallende inflatie fleurt New York op

WALL STREET De beurzen op Wall Street wisten vrijdagavond de enthousiaste stemming waarmee de dag begon, met enige moeite vast te houden....

INFLATIE De handelsdag begon in New York in opgewekte stemming na meevallende inflatiecijfers. De kerninflatie, waarbij goederen met sterk schommelende prijzen zoals voeding en energie buiten beschouwing worden gelaten, in de VS belandde in mei onder verwachting en kwam op jaarbasis uit op 2,2 procent, in de buurt van de doelstelling van de Federal Reserve. Analisten hielden rekening met een hogere toename.

INTEL De grootste stijger op de Dow Jones was Intel, met 3,3 procent winst. De chipmaker profiteerde van een positief rapport van Goldman Sachs. Volgens de analist zal de verwachte zet van concurrent AMD om de productie uit te besteden, Intel uiteindelijk in de kaart spelen. Op deze manier kan de chipmaker een blijvende voorsprong qua producten verwerven.

HOME DEPOT Home Depot noteert 0,95 procent in de plus. Het bedrijf heeft volgens de media twee afzonderlijke biedingen van 10 miljard dollar ontvangen voor het leveranciersonderdeel, dat in de etalage staat.

BOEING Binnen de Dow Jones-index zijn een uur voor het einde van de handelsdag in New York slechts drie dalers te vinden, de rest wint terrein. Tot de dalers behoorden Boeing (-0,8 procent), AT & T (- 0,4 procent) en Verizon ( -0,2 procent).

NYMEX De New York Mercantile Exchange (NYMEX), ’s werelds belangrijkste grondstoffenbeurs, overweegt een verkoop aan andere beursuitbaters als NYSE Euronext, Deutsche Börse of de Chicago Mercantile Exchange, zo melden Amerikaanse media. Het aandeel NYMEX won 1,65 procent.

Meer over