Meeste personeel PAL stemt in met herstart

De meerderheid van het personeel van de Filipijnse luchtvaartmaatschappij PAL heeft ingestemd met de voorwaarden van de directie om de onderneming weer te laten vliegen....

AFP, KRF

MANILLA

Of PAL inderdaad weer het luchtruim kan kiezen, is nog maar de vraag. De 'haviken' onder de nee-stemmers hebben meteen gedreigd het hooggerechtshof te vragen de uitslag van de stemming ongeldig te verklaren.

De bonden waren aanvankelijk tegen de plannen van de directie. Ze werden echter over de streep getrokken toen ze een zetel in de directie van de maatschappij kregen aangeboden.

PAL, de oudste luchtvaartmaatschappij van Azië, moest vorige week stoppen metvliegen omdat de schulden, ongeveer twee miljard dollar, niet meer op te brengen waren. De directie ziet nog wel kansen als het personeel tien jaar lang afziet van een CAO en van het recht om te staken. In ruil daarvoor krijgt het 20 procent van de aandelen van PAL en drie zetels in de directie.

Tal van concurrenten hebben belangstelling voor PAL. Tot nu toe zijn de namen van Cathay Pacific, Lufthansa, Singapore Airlines, Eva Air uit Taiwan en KLM's partner Northwest gevallen.

Meer over