MeesPierson krijgt alle zakelijke klanten Fortis

Bank/verzekeraar Fortis brengt al zijn zakelijke bankactiviteiten in Nederland onder bij de in 1996 overgenomen zakendochter MeesPierson. De VSB Bank concentreert zich voortaan op particulieren en kleine bedrijven....

ANP

UTRECHT

Fortis maakte donderdag bekend dat de plannen in de loop van 1998 hun beslag moeten krijgen. De zakelijke bankmarkt in Nederland wordt dan voortaan bewerkt via de corporate banktak van MeesPierson. De eind vorig jaar van ABN Amro overgenomen bank kan zo volgens Fortis zijn positie in binnen- en buitenland beter uitbouwen.

Overigens is VSB Bank geen belangrijke speler op de zakelijke markt. De vroegere Verenigde Spaarbank lijdt juist nog steeds onder het duffe imago van spaarbank. Onder de 2,5 miljoen klanten zitten slechts 600 duizend houders van een betaalrekening. Een klein deel heeft een hypotheek, maar de overgrote meerderheid spaart. Afgelopen zomer startte VSB een campagne om de zich meer onder de aandacht te brengen als all-roundbank.

De weg van het zakenbankieren is Fortis eigenlijk pas ingeslagen door de aankoop van MeesPierson. Plannen om naast de retailpoot van VSB nog een VSB-zakenbank neer te zetten, werden vanaf dat moment afgeblazen.

Het zakelijk bedrijf van VSB gaat volgend jaar onder MeesPierson-vlag verder als Corporate Banking Nederland. De ondernemingsraden van VSB Bank en MeesPierson moeten zich nog uitspreken over het plan van Fortis.

Meer over