Magische 500-puntengrens niet gehaald

DAMRAK De magische 500-puntengrens werd donderdag wederom niet bereikt. Woensdag gaven de beleggers – zonder succes – nog eens extra gas om de hoofdgraadmeter AEX boven de 500 punten te tillen....

EUROPA Ook in de rest van Europa deden de beleggers het rustig aan. Aandelenhandelaren trokken zich weinig aan van enkele meevallende Amerikaanse macrocijfers, waaronder die van het consumentenvertrouwen. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,2 procent. De DAX-index in Frankfurt sloot praktisch onveranderd.

AEGON Aegon noteerde 0,2 procent hoger. De verzekeraar heeft een definitieve overeenkomst getekend met Ranbaxy Promoter Group om in India verzekeringen en beleggingsproducten te verkopen.

HAGEMEYER Het handelshuis Hagemeyer, een van de best presterende hoofdfondsen dit jaar, ging aan kop in de AEX met een plus van 1,1 procent. Er was geen specifiek nieuws rond het bedrijf.

UITZENDBUREAUS Het uitzendbedrijf Vedior verloor 0,2 procent. Branchegenoot Randstad, met een notering aan de Midkap-index, zakte eveneens 0,2 procent. Dit ondanks het feit dat de arbeidsmarkt in Nederland sterk aantrekt. Uit cijfers van ABU, de branchevereniging voor uitzenders, blijkt dat de omzet van uitzendbedrijven in november met 19 procent is toegenomen in vergelijking met november 2005. Ook van het bericht dat Randstad een deel van zijn Spaanse activiteiten heeft verkocht, was de belegger niet onder de indruk . De afdeling waar personeel voor de logistieke- en pakketdiensten wordt geworven, komt in handen van Grupo Antares.

PHARMING Het biotechbedrijf Pharming (plus 2 procent) stond bovenaan bij de middelgrote fondsen. Het bedrijf staat al sinds vorige week donderdag positief in de belangstelling. Toen verschenen er artikelen in de gezaghebbende medische bladen Nature en Public Library of Sciences geschreven door wetenschappers van Pharmings dochteronderneming DNage. De strekking van de artikelen is dat Pharming een steeds sterkere positie krijgt op het terrein van verouderingsziekten.

Meer over