LogicaCMG-topman Stutterheim met pensioen

LONDEN (ANP) - President-commissaris Cor Stutterheim van de automatiseerder LogicaCMG gaat per 1 november met pensioen. Hij wordt opgevolgd door vice-voorzitter David Tyler. Dat heeft de Brits-Nederlandse automatiseerder woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

De 60-jarige Nederlander is de voormalige topman van CMG. Na het samengaan van Logica en CMG moest hij genoegen nemen met een plek in het bestuur van het fusiebedrijf zonder portefeuille.

Het is al een tijd onrustig in de top van het automatiseringsbedrijf na slechte resultaten bij de Britse tak van het bedrijf. In mei kondigde bestuursvoorzitter Martin Read onverwachts zijn vertrek aan. LogicaCMG is nog op zoek naar een definitieve opvolger voor Read. Operationeel directeur Jim McKenna neemt de taken van Read vanaf 21 september tijdelijk over.

In juli werd bestuurslid Didier Hermann verzocht op te stappen. Zijn vertrek is volgens LogicaCMG gerelateerd aan de aanstelling van McKenna als interim-bestuursvoorzitter.

Meer over