Leen Bakker hoeft 'fout geadverteerde' hoogslaper niet te leveren voor 24 euro

Leen Bakker hoeft de hoogslaper die per ongeluk voor 24 euro op zijn website te koop stond niet te leveren aan de duizenden mensen die hem voor die kortingsprijs hebben besteld. Dat heeft de rechter bepaald in het kort geding dat zeshonderd beddenbestellers tegen de interieurketen hadden aangespannen.

Julia Cornelissen
Duizenden klanten dachten bij Leen Bakker een hoogslaper te kopen voor 24 euro. Maar Leen Bakker beriep zich op een technische storing. Beeld
Duizenden klanten dachten bij Leen Bakker een hoogslaper te kopen voor 24 euro. Maar Leen Bakker beriep zich op een technische storing.Beeld

In juli stond een hoogslaper die normaal 319 euro kost anderhalve dag voor een spotprijs van 24 euro geadverteerd in de webwinkel van Leen Bakker. Het nieuws over die superaanbieding verspreidde zich snel via sociale media, waarna de winkel duizenden bestellingen voor hoogslapers ontving.

De rechter in Breda oordeelde maandag dat de kopers hadden kunnen weten dat de extreme korting een fout was. Leen Bakker annuleerde alle hoogslaperbestellingen en liet op zijn website weten dat de afbraakprijs van het bed het gevolg was van een technische storing.

Het juridisch adviesbureau dat de klagende beddenkopers bijstond, stelde in de rechtbank dat de prijsfout eigenlijk een verkooptruc van de meubelwinkel was. De rechter ging niet mee in die redenering. De juridisch adviseurs zien desondanks nog wel proceskansen voor consumenten die het bed bestelden voordat de superkorting de ronde deed op sociale media. Het adviesbureau overlegt nu met die kleine groep over een bodemprocedure.

Meer over