Kredietstatus Rabobank mogelijk verlaagd

Kredietbeoordelaar S&P verwacht dat de hoge kredietwaardigheid van de Rabobank te moeten verlagen als de bank meer moet afschrijven op oninbare leningen

Als de kredietstatus wordt verlaagd, wordt het voor de Rabobank duurder geld te lenen. De Rabobank heeft kredietstatus AAA, de hoogste status die een bedrijf kan behalen.

Geen gevolgen klanten

De mogelijike verlaging van de kredietstatus heeft geen directe gevolgen voor de klanten van de bank. In vergelijking met andere Nederlandse banken heeft Rabobank de hoogste kredietstatus.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft dinsdag de zogeheten outlook van de kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. De kredietbeoordelaar stelt dat de kredietstatus verlaagd kan worden als de Rabobank meer moet afschrijven op slechte leningen. De Rabobank zag het aantal bedrijven in moeilijkheden de eerste helft van het jaar flink stijgen. Rabo heeft veel klanten in het midden- en kleinbedrijf.

Vertrouwen

De Rabobank zegt er op te vertrouwen dat het zal lukken de AAA-status te behouden.

Financieel directeur Bert Bruggink van de Rabobank zegt in een toelichting dat hij blij is met de bevestiging van de AAA-status. ‘Het is positief dat we onder de huidige moeilijke omstandigheden onze AAA-status hebben kunnen houden. We zijn de enige private bank met een een AAA-status van S&P.’

Rabobank (ANP) Beeld null
Rabobank (ANP)
Meer over