KPN verkoopt laatste buitenlandse onderneming

KPN verkoopt zijn Belgische dochteronderneming Base aan branchegenoot Telenet. Dat maakte het telecombedrijf vanochtend bekend. De verkoopsom bedraagt 1,325 miljard euro.

null Beeld anp
Beeld anp

Met de verkoop van Base heeft KPN al zijn buitenlandse activiteiten afgestoten. Eerder werd al de Duitse aanbieder van mobiele telefonie E-Plus verkocht aan Telefónica Deutschland. Door zich alleen nog te richten op de binnenlandse markt wil topman Eelco Blok na een aantal magere jaren de resultaten verbeteren.

KPN deed in 2012 ook al een poging om Base te verkopen, maar die liep spaak omdat geen enkele partij bereid bleek een acceptabele prijs op tafel te leggen. Sindsdien is het fusie- en overnameklimaat sterk verbeterd, met name in de telecomsector.

De afgelopen weken tekende zich een overnamestrijd rond Base af met meerdere gegadigden. Winnaar Telenet is een dochterbedrijf van Liberty Global, het telecomimperium van de Amerikaanse miljardair John Malone dat ook eigenaar is van onder meer de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo.

De opbrengst van de transactie komt volgens KPN de aandeelhouders ten goede, maar op welke manier is nog onduidelijk. Een woordvoerder van het bedrijf kon desgevraagd geen nadere toelichting geven.

Meer over