Katy Perry verslaat Taylor Swift als bestbetaalde artiest

Katy Perry is de bestbetaalde entertainer van 2015, aldus Forbes. De zangeres eindigde in de top honderd van best verdienende beroemdheden onder boksers Floyd Mayweather en Manny Pacquiao, die met hun 'Fight of the Century' respectievelijk 300 en 160 miljoen dollar verdienden. Perry haalde 135 miljoen dollar binnen.

Katy Perry op de voorpagina van het blad Forbes. Ze verdiende 135 miljoen dollar. Beeld Forbes
Katy Perry op de voorpagina van het blad Forbes. Ze verdiende 135 miljoen dollar.Beeld Forbes

De dertigjarige artieste verdiende meer dan haar collega Taylor Swift, die met 80 miljoen dollar op de achtste plaats staat in de lijst. One Direction is te vinden op de vierde plaats, met 130 miljoen dollar. Beyoncé en Kim Kardashian harkten respectievelijk 54,5 en 52,5 miljoen dollar binnen en staan daarmee op de 29e en 30e plek.

Taylor Swift hoeft overigens niet te treuren. Zij werd eerder al samen met haar vriend, dj Calvin Harris, uitgeroepen tot bestbetaald showbizzkoppel. Hun gezamenlijke inkomen wordt geschat op 146 miljoen dollar.

Tiësto

In de lijst van goed boerende beroemdheden komt maar één Nederlander voor: dj Tiësto. De 46-jarige Thijs Verwest verdiende 36 miljoen dollar. Hiermee komt hij op de 62e plek in de lijst.

DJ Tiësto Beeld ANP
DJ TiëstoBeeld ANP
Meer over