Kalverstraat blijft duurste straat in Nederland

De Kalverstraat in Amsterdam blijft de duurste winkelstraat van Nederland. Met een huurprijs van 2000 euro per vierkante meter per jaar is de straat in het centrum van Amsterdam net als vorig jaar op de 21ste plek van duurste winkellocaties ter wereld geëindigd....

ANP

Fifth Avenue in New York blijft de duurste winkelstraat ter wereld, gevolgd door Causeway bay in Hong Kong en Avenue des Champs Elysées in Parijs. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarlijkse rapport ‘Main Streets Across the World’ van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Het bedrijf heeft dit jaar 231 toplokaties in 44 landen onderzocht.

Op Fifth Avenue is de gemiddelde huurprijs bijna 12.000 euro per vierkante meter per jaar. Op het duurste gedeelte kost een gemiddelde locatie met een oppervlakte van 90 vierkante meter zelfs 1,5 miljoen euro per jaar.

Een opvallende stijger is Khan Market in het Indiase New Delhi. Vorig jaar steeg de locatie van de 44ste naar de 24ste plaats. Dit jaar kwam de straat op de zestiende plaats terecht met een gemiddelde huurprijs van 2236 euro per vierkante meter per jaar.

Meer over