John de Mol doet met Talpa officieel tegenbod op Telegraaf Media Groep

De strijd om de Telegraaf Media Groep gaat, als het aan mediamiljardair John de Mol ligt althans, nog even door. Zijn bedrijf Talpa heeft dinsdagavond zoals al werd verwacht formeel een tegenbod uitgebracht op TMG.

John de Mol. Beeld ANP Kippa
John de Mol.Beeld ANP Kippa

Talpa biedt 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan wat de Vlaamse NRC-eigenaar Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder van TMG, de Brabantse familie van Puijenbroek, bereid zijn op tafel te leggen. De Mol schermt al een tijdje met zijn tegenbod, maar heeft nu pas een door beurswaakhond AFM goedgekeurd biedingsbericht gepubliceerd.

Aandeelhouders van TMG kunnen vanaf woensdagochtend hun stukken aanbieden aan Talpa. De aanmeldingstermijn daarvoor sluit op 9 augustus. Mediahuis en VP hebben echter de meerderheid van de aandelen van TMG met 60 procent van de aandelen al een tijd binnen. De Mol heeft gisteren en vandaag nog wat aandelen bijgekocht en heeft nu 29,2 procent van de aandelen.

TMG-aandeelhouders kunnen tot donderdagavond kiezen voor VP/Mediahuis. De resterende 10 procent kan ook kiezen voor De Mol, maar ook dan kan de Vlaams/Brabantse combinatie TMG overnemen. De commissarissen van TMG hebben vanwege de continuïteit al in het voorjaar voor VP/Mediahuis gekozen. De Mol stapte daarop naar de Ondernemingskamer omdat zijn hogere bod niet serieus zou zijn genomen, maar verloor op alle punten.

Meer over