Innoconcepts geeft aandelen uit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het uitvindersbedrijf Innoconcepts wil voor maximaal 25 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Met de opbrengst wil de onderneming haar schulden herfinancieren en daarnaast wil ze een deel gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden. De schuld komt voort uit de overname van het resterende belang van 20,3 procent in I-Pac van de Belgische bank KBC en andere aandeelhouders.

Zoals eerder werd aangekondigd, plaatst Innoconcepts ruim 1,5 miljoen aandelen bij KBC voor de overname van diens belang in I-Pac. Dit belang van 18,9 procent werd in juli overgenomen voor 37,9 miljoen euro. Deze som werd betaald met 1,5 miljoen aandelen en 20 miljoen euro in contanten.

Rabo Securities begeleidt de uitgifte van de nieuwe aandelen en heeft een overtoewijzingsoptie (greenshoe) gekregen van Innoconcepts. Indien deze wordt uitgeoefend, moet Innoconcepts nog eens maximaal 15 procent van het oorspronkelijk geplaatste aantal aandelen uitgeven om de overtoewijzing af te dekken.

Meer over