Helft van personeelsbestand 's werelds grootste mijnbouwer moet vrouw zijn

Het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, het Australisch-Britse BHP Billiton, heeft zich plotseling tot het feminisme bekeerd. Bestuursvoorzitter Andrew MacKenzie maakte donderdag bekend dat in 2025 de helft van het personeelsbestand uit vrouwen moet bestaan. Nu is 17 procent van de Billiton-medewerkers vrouw.

Nanda Troost
Een kopermijn van BHP Billiton in Zuid-Australië. Beeld afp
Een kopermijn van BHP Billiton in Zuid-Australië.Beeld afp

Dit zou erop neerkomen dat in dit mannenbolwerk bij uitstek de komende negen jaar - uitgaande van een gelijkblijvend personeelsbestand - circa 21 duizend mannen door vrouwen worden vervangen. Hoe haalbaar dat ambitieuze streven is in een masculiene bedrijfstak als de mijnbouw kon het bedrijf niet toelichten. Om rechtszaken wegens discriminatie te voorkomen, formuleert de bedrijfstop het vrouwenbeleid ook niet als keiharde doelstelling. De topman koos voor de omzichtiger bewoording 'een nastrevenswaardig doel'.

Over hoe haalbaar dat is in de mannensector die de mijnbouw is kon het bedrijf geen mededelingen doen. Om rechtszaken wegens discriminatie te voorkomen wordt het vrouwenbeleid ook niet als keihard doel geformuleerd. De topman gebruikte de formulering 'een ideaal doel'.

Bij het bedrijf is nu wereldwijd 17 procent van de 65 duizend werknemers vrouw. Billiton is lang niet zo divers als het zou kunnen zijn', vindt Mackenzie, die de verhouding man-vrouw snel wil rechttrekken. 'Zonder nieuwe initiatieven zou het dertig jaar duren voordat we zelfs maar 30 procent vrouwen in dienst zouden hebben.'

Verboden

In sommige landen was het tot voor kort nog verboden om als vrouw in de sector onder de grond te werken. Ook in de top van grondstoffenbedrijven zitten voornamelijk mannen. Met een krappe 11 procent vrouwelijke bestuursleden loopt de sector achter op de 15 procent in consumentengoederen en diensten.

Het is in elk geval goed om de intentie te hebben om ambitieus te zijn, zegt Sandra Lutchman, directeur van Talent naar de Top, een organisatie die ruim 200 bedrijven en organisaties (Charterondertekenaars) adviseert die zichzelf een target m/v diversiteit aan de top hebben gesteld.

Grote vraag is volgens haar hoe Billiton dat denkt te gaan doen. 'Hoe is de cultuur in een bedrijf. Hoe komt het dat er nu weinig vrouwen werken. Van 17 naar 50 procent is nogal een sprong. Wij kijken naar de man-vrouw diversiteit in de top en sub-top. Als de instroom 50-50 is en dat vertaalt zich niet naar de topfuncties, is een bedrijf er nog niet.'

De gevel van het zakencentrum van BHP Billiton in Melbourne. Beeld afp
De gevel van het zakencentrum van BHP Billiton in Melbourne.Beeld afp
Meer over