Goudhaantje zet zich in voor Dexia-beleggers

‘Via een paar vrienden die een baantje hadden bij een callcenter kwam ik jaren geleden in aanraking met Legiolease’, zegt Johnny Rep....

Bij Rep bleef het niet bij twee contracten. ‘Later kreeg ik steeds meer aanbiedingen van Legiolease. Die zagen er wel goed uit. Op den duur betaalde ik elke maand 1500 gulden aan rente. Daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt. Toen had ik een restschuld van 40 duizend euro. Sindsdien heb ik niet veel meer gehoord’, aldus Rep, die nu scout is bij FC Omniworld, voorheen Zwarte Schapen, uit Almere.

Dit voorjaar sloot Dexia een schikking (de zogeheten Duisenberg-regeling) met de Consumentenbond en twee verenigingen van gedupeerde leasebeleggers. Het Platform Aandelen Lease, waarbij ook advocatenkantoren zijn aangesloten, vindt deze regeling te mager en adviseert veel leasebeleggers een rechtszaak te beginnen. Ze zouden dan niet een alleen hun restschuld kwijtgescholden krijgen, maar ook een deel van hun inleg kunnen terugkrijgen.

‘Mijn ex-vrouw heeft ook een paar contractjes. Via haar hoorde ik over Leaseproces’, zegt Rep. Leaseproces, een kantoor dat zich heeft gespecialiseerd in zaken tegen Dexia, heeft inmiddels een bestand van ruim 20 duizend beleggers die op basis van no cure no pay tegen Dexia willen procederen. ‘Toen ik bij Leaseproces ging praten over mijn contracten, ontdekten ze dat ik de oud-voetballer was en vroegen ze of ik op dit soort avonden mijn verhaal wil doen.’ Vanavond kunnen leasebeleggers nog naar voorlichtingsavonden in Wassenaar (met Rep), Maastricht, Groningen en Rotterdam (eveneens met Rep).

‘Die jongens die me die eerste contracten verkochten, zijn nog steeds mijn vrienden’, zegt de oud-Ajacied. ‘Ik neem het ze niets kwalijk. Ik geloof dat ze zelf niet eens wisten wat ze verkochten.’

Meer over