General Motors kikkert op van reddingsplan

STEMMING De aandelenbeurzen op Wall Street reageerden vrijdag aanvankelijk positief op het voornemen van het Witte Huis om de Amerikaanse autosector van miljardenleningen te voorzien....

INDICES De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde op 8579 punten. Een verlies van 26 punten, ofwel 0,3 procent. De breder samengestelde Standard & Poor 500-index boekte een winst van 0,3 procent op 888 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,8 procent bij en stond op 1.564 punten.

AUTOFABRIKANTEN Het Witte Huis liet voorbeurs weten in totaal 17,4 miljard dollar (12,8 miljard euro) beschikbaar te stellen aan de auto-industrie. General Motors profiteerde het meest en noteerde een forse winst van 22,7 procent. Ford, dat liet weten het voorlopig zonder overheidssteun te kunnen uithouden, boekte een wat bescheidener winst van 3,9 procent.

BLACKBERRY Technologiefondsen waren de hele dag in trek. Daags nadat Blackberryfabrikant Research in Motion een positieve groeivoorspelling bekend had gemaakt, kreeg het bedrijf er op Wall Street 11,4 procent bij. Softwarefabrikant Oracle steeg ruim 7 procent.

Meer over