Fusie van hotels spekt kas van ABN Amro-bank

ABN Amro boert goed bij de fusie van de hotelketens Krasnapolsky en Golden Tulip. Dat is het gevolg van de flinke koersstijging die het beursfonds Krasnapolsky doormaakte sinds de aankondiging vorige maand van de fusie....

ANP

AMSTERDAM

Gisteren werd de deal bekrachtigd, waarbij alle aandelen Golden Tulip geruild worden voor 1,66 miljoen aandelen Krasnapolsky. Sinds de bekendmaking van de fusie is de waarde daarvan met ruim 103 miljoen gulden gestegen naar 270 miljoen.

ABN Amro Participaties en Golden Tulip International kunnen als gezamenlijk eigenaar van Golden Tulip deze buit verdelen. Ze krijgen ook nog 155 miljoen gulden in contanten. De lening die Krasnapolsky hiervoor heeft afgesloten, wordt gefinancierd door nieuw uit te geven aandelen. Die emissie zal begeleid worden door ABN Amro Rothschild.

Golden Tulip boekte in het boekjaar 97/98 een winst voor belasting van 26 miljoen gulden. Krasnapolsky maakte over 1997 acht miljoen gulden winst. De nieuwe combinatie die met terugwerkende kracht tot 1 april aan de winst per aandel bijdraagt, verwacht dit jaar een omzet van 320 miljoen gulden.

Door de fusie ontstaat er een bedrijf met 39 hotels en vier restaurants, die voornamelijk in Nederland staan. De combinatie zit voor reservering, verkoop en marketing in een wereldwijd samenwerkingsverband van 380 hotels in 46 landen.

Meer over