Freetime Group bouwt in Etten-Leur distributiecentrum

De Freetime Group, onderdeel van handelsconcern Hagemeyer, gaat een grootschalig distributiecentrum bouwen in Etten-Leur. De vestiging zal voorlopig werk bieden aan ruim 50 werknemers....

Van onze verslaggever

ETTEN-LEUR

In Etten-Leur krijgt het bedrijf de beschikking over een perceel met een totale oppervlakte van 12 duizend vierkante meter. Daarop zal naast het hoofdkantoor ook magazijnen, showrooms en kantoorruimten worden gebouwd. Eind volgend jaar moet het verdeelcentrum operationeel zijn.

De directie verwacht dat het aantal arbeidsplaatsen nog verder zal groeien 'gezien de jaarlijkse spectaculaire groei van ongeveer 6 procent in de recreatieve sector'. De bestaande logistieke activeiten van de vestigingen in België en Nederland worden opgeheven en geconcentreerd op het bedrijvenpark Vosdonk-Zuid in Etten-Leur.

Etten-Leur is geen onbekende voor Hagemeyer omdat het daar al een aantal aktiviteiten heeft ondergebracht. Dit en 'de ondernemersvriendelijke houding van het gemeentebestuur' heeft volgens de directie de uiteindelijke keuze voor Etten-Leur bepaald. Bovendien wijzen zij op sterke de logisitieke positie van het gebied met de aanleg van de nieuwe omleiding van de snelweg A-58.

De gemeente Etten-Leur is zeer tevreden met de komst van de recreatie-specialist. 'We zijn vooral blij met de internationale uitstraling van het bedrijf en de werkgelegenheid die het met zich meebrengt', laat een woordvoerder weten. Met de vestiging van de Freetime Group is het bedrijvenpark nagenoeg vol. De gemeente wil nu het park uitbreiden met elf hectare.

Meer over