Ferrari-dichtheid in Engeland stijgt snel

Ferrari verkoopt dit jaar voor het eerst meer auto's in Groot-Brittannië dan in Italië. De afgelopen twee jaar is de verkoop van Ferrari's in Engeland verdubbeld tot 450....

The Guardian

LONDEN

De meeste auto's werden verkocht aan bankiers en beurshandelaren in Londen die een vermogen aan bonussen hebben opgestreken. Driehonderd van de 450 Ferrari's werden in het zuidoosten van Engeland afgeleverd. Daarmee heeft die streek een van de hoogste Ferrari-dichtheden ter wereld. In de Verenigde Staten worden jaarlijks achthonderd Ferrari's verkocht.

Tijdens de recessie kon bijna geen enkele Brit zich een nieuwe Ferrari veroorloven. Nu de economie al zes jaar groeit en de City in het teken staat van miljardenfusies, optieregelingen, bonussen en recordwinsten, is de Ferrari het statussymbool van de nieuwe rijken geworden.

Tim Watson, verkoopmanager van het Italiaanse automerk in Groot-Brittannië, heeft een redelijk beeld van het soort Britten dat 800 duizend gulden voor een nieuwe auto over heeft: 'De meeste klanten overwogen een tweede huis, boot of helikopter te kopen, maar kozen voor een Ferrari.'

Het nieuwe model Ferrari, de F50, werd in 1995 in een beperkte oplage tijdens de autosalon in Genève gelanceerd en was binnen drie weken uitverkocht. In Groot-Brittannië rijden er inmiddels 25 F50's - een Formule-1-auto voor de gewone weg - rond.

Volgens Luca di Montezemolo, de hoogste baas van Ferrari, is het succes van Michael Schumacher in de Formule-1-racerij voor een groot deel debet aan de stijgende verkoopcijfers. De Ferrari-coureur staat tweede in het klassement en heeft volgend weekeinde, tijdens de laatste race van het seizoen, kansen om wereldkampioen Formule-1 worden.

Meer over