Ex-bestuurder World Online doet aangifte van afpersing

Ruud Huisman, de ex-financiële topman van het internetbedrijf World Online, heeft aangifte gedaan van afpersing. Volgens hem eisen vijf ex-zakenpartners geld van hem...

Ruud Huisman was de financiële topman van World Online en betrokken bij alle affaires rond Nina Brink en de beursgang. Hij stapte over naar het Italiaanse Tiscali toen dit bedrijf World Online overnam. Op 31 oktober 2005 ging hij weg als topman van Tiscali.

De centrale figuur in de vermeende afpersing is Patrick Roctus. Hij spreekt elke beschuldiging tegen: ‘Ik begrijp dit absoluut niet.’ Wel waarschuwt hij Huisman: ‘Er zal nu nog meer drek naar boven komen. Drek die Huisman zelf heeft veroorzaakt.’ Roctus kondigt aan dat hij Huisman bovendien zal gaan aanklagen wegens smaad.

Roctus erkent dat hij heeft gewerkt voor een groepje mensen die een probleem hebben met Huisman: ‘Huisman weet niet hoeveel vijanden hij heeft gemaakt.’ Drie van de vijf ex-zakenpartners van Huisman voor wie Roctus zou optreden, zeggen niet te weten dat Huisman wordt afgeperst.

Meer over