Easyjet wapent zich tegen IJslandse kaper

EasyJet vreest een vijandig overnamebod van een IJslandse raider die een belang van 16,2 procent heeft opgebouwd in het vliegbedrijf....

Niettemin zijn ze niet gerust op de bedoelingen van FL Group, dat wordt geleid door Hamas Smarason en enkele agressieve IJslandse ‘bedrijfskapers’ in zijn bestuur heeft. FL Group nam in oktober vorig jaar voor 200 miljoen euro Sterling Airways over, Europa's op vier na grootste budgetluchtvaartmaatschappij. In Groot-Brittannië heeft FL ook enkele winkelketens in handen.

EasyJet heeft de zakenbank Goldman Sachs ingeroepen om zich te verdedigen tegen een eventueel vijandig overnamebod. De luchtvaartmaatschappij maakte tot nu toe gebruik van de diensten van de zakenbanken Credit Suisse en ABN Amro. Deze beide laatste banken blijven wel betrokken als adviseurs van de groep.

De overnamespeculatie heeft de koers van EasyJet op de London Stock Exchange fors opgedreven. FL Group kocht de eerste aandelen voor 120 pence. Nu schommelt de koers rond de 380 pence. Volgens analisten zal FL Group fiks in de buidel moeten tasten om EasyJet te kopen. Een overnameprijs van 550 pence per aandeel wordt al genoemd. Dat betekent dat EasyJet ruim drie miljard euro waard zou zijn.

Meer over