Dianarama (59)

* Mohammed Al Fayed, vader van prinses Diana's vriend Dodi, heeft uitgehaald naar de moeder van de Britse prinses. De zakenman-miljonair noemde Frances Shand Kydd een slechte moeder die nooit een moer om haar dochter gegeven heeft....

* Een cheque uitgeschreven door Diana Spencer is op een veiling in New York voor ruim drieduizend dollar aan een anonieme belangstellende verkocht. Diana overhandigde de cheque met een waarde van zesenhalve pond aan juwelier Ken Lane in Londen. Een woordvoerder van de veiling noemde de cheque uniek omdat leden van de Britse koninklijke familie zelden of nooit cheques uitschrijven. Diana gebruikte de cheque echter drie weken voor haar verloving met prins Charles op 15 januari 1981 en was toen nog geen lid van de koninklijke familie.

* Een documentaire over de dood van prinses Diana op de Britse televisie heeft vorige week geprobeerd een einde te maken aan de heersende samenzweringstheorieën over haar fatale auto-ongeluk. De programmamakers beweerden te kunnen bewijzen dat Henri Paul, de chauffeur van de limousine waarin Diana en haar vriend Dodi Fayed de dood vonden, in dronken staat verkeerde. Tevens zou Paul fotografen hebben uitgedaagd tot een wedstrijd hardrijden ofschoon hij geen gekwalificeerd bestuurder was. Een documentaire die een dag eerder in Groot-Brittannië werd uitgezonden, bracht Paul nog in verband met geheime diensten.

* Onderzoekers naar de dood van prinses Diana hebben op een circuit in de buurt van Parijs snelheidsproeven gedaan met eenzelfde Mercedes als die waarin de prinses, haar vriend Dodi Al Fayed en de chauffeur van de auto omkwamen. Bij de proeven werden dezelfde motoren gebruikt als die waar de fotografen op reden bij de achtervolging die aan het ongeluk voorafging. Met de test willen de autoriteiten de betrouwbaarheid van ooggetuigenverklaringen en uitspraken van fotografen staven.

* De Amerikaanse makers van een Diana-pop beloven ruim vier miljoen dollar aan het Dianafonds te zullen schenken. Het Diana Memorial Fund noemde de fabrikant een maand geleden 'een gier die zich op zijn prooi stort'.

* Het Londense appartement waarin prinses Diana bivakkeerde drie weken voor haar verloving met prins Charles in februari 1981 staat te koop. Het appartement staat in de trendy wijk Knightsbridge en telt drie slaapkamers. De makelaar van het appartement zegt te worden bedolven onder telefoontjes van geïnteresseerden.

Meer over