De Vries Robbé lichtpuntje op de beurs

De Amsterdamse beurs kwam woensdag nauwelijks van zijn plaats. De belangrijkste graadmeter, de AEX-index, sloot 0,75 punten lager op 554,21 punten....

Niet alleen Amsterdam kende een rustige dag, ook de meeste andere Europese beurzen deden het kalm aan. Tegen het eind van de handel stond Duitsland 0,2 procent lager en liet Londen een kleine plus van 0,2 procent zien. Alleen de Belgische beurs leverde relatief veel in: 1,1 procent.

De tendens van de beurs is naar beneden. 'Een aandeel is relatief duur. Dat komt omdat de laatste jaren veel geld naar het Damrak is gekomen. Nu is de rust wat teruggekeerd en wacht iedereen af wat er gebeuren gaat. Ik denk dat de effectenbeurs eind dit jaar rond de 500 punten kan eindigden.'

Beurshandelaren waren weinig enhousiast over de handel. Heineken liet een daling van 1,10 euro zien op 47,50. 'Het bedrijf heeft gezegd dat de nettowinst ongeveer 12 procent zou groeien. Dat valt beleggers waarschijnlijk wa tegen', analyseert een handelaar.

Het aandeel van telecombedrijf Versatel staat weer boven de introductiekoers van 10 euro. Versatel kreeg in juli een notering. Daarna klom het aandeel richting 14 euro om vervolgens ver terug te vallen. Het telecombedrijf eindigde woensdag op 10.30 euro.

Een opmerkelijke stijger is de laatste dagen De Vries Robbé. Een jaar geleden stond het Gorkumse bedrijf nog aan de rand van bankroet, maar door ondermeer de verkoop van de belangrijkste activiteit, de gevelbouw, kroop De Vries Robbé dit jaar uit de rode cijfers. Beleggers anticipeerden de laatste dagen al op positieve resultaten. Sinds vrijdag steeg de koers met meer dan 30 procent. Ook woensdag dikte het fonds aan. Dit keer 40 eurocent op 5,5 euro's. Toch blijft De Vries Robbé nog een van de minst presterende beursfondsen in Amsterdam. Op de ranglijst naar negatieve prestaties van de 188 fondsen staat het bedrijf op de achtste plek.

Meer over