De Persgroep in beroep tegen krantenfusie België

Mediaconcern De Persgroep, in Nederland onder meer uitgever van het AD en de Volkskrant, gaat in beroep tegen de goedkeuring die de Belgische Mededingingsautoriteit heeft gegeven voor de fusie van de krantenactiviteiten van concurrenten Corelio en Concentra.

Redactie
Persgroep-kranten in Nederland. Beeld anp
Persgroep-kranten in Nederland.Beeld anp

Volgens De Persgroep is de beslissing van de toezichthouder gebrekkig gemotiveerd en zijn de voorwaarden voor de fusie onvoldoende. Het dossier komt nu voor het Brusselse hof van beroep. De Persgroep geeft in België onder meer de kranten De Morgen, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal uit.

Corelio en Concentra kondigden in juni aan dat ze hun Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten willen bundelen in het nieuwe bedrijf Mediahuis. Eind oktober gaf de mededingingsautoriteit hiervoor onder voorwaarden groen licht. De goedkeuring kwam er na enkele beloftes. Zo mogen er komende 5 jaar geen krantentitels verdwijnen. Elke titel moet ook over 'een voldoende uitgebouwde redactie' beschikken en een eigen hoofdredactie.

Corelio is bekend van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Concentra heeft titels als Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Meer over