De Crisis dag 422

De binnenvaart heeft flink te lijden onder de economische crisis en de daardoor afgenomen vraag naar vervoer. De schippers willen hun capaciteit verder terugbrengen of meer samenwerken om de tarieven op te voeren....

De Spaanse economie is in het derde kwartaal gekrompen met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met het derde kwartaal van 2008 bedroeg de krimp zelfs 4 procent. Dat maakte de Spaanse regering donderdag bekend.

Het was het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat de Spaanse economie is gekrompen. Wel is de snelheid waarmee de economie achteruitging afgenomen.

Spanje belandde eind vorig jaar in een recessie, voor het eerst in vijftien jaar.

De Duitse autoproducent BMW gaat nog eens 5 miljard yuan (ongeveer een half miljard euro) investeren in China, ’s werelds snelst groeiende automarkt. Dat heeft BMW donderdag bekendgemaakt.

Daarmee komt de totale investering van BMW, samen met zijn lokale partner Brilliance Auto Group, in China uit op 9,5 miljard yuan.

BMW wil de productiecapaciteit van een bestaande fabriek in Shenyang in Noordoost-China uitbreiden en een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van motoren.

Het aantal Amerikanen dat voor het eerst een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd, is vorige week met 12 duizend afgenomen tot 502 duizend. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Het is de tweede week op rij dat het aantal uitkeringsaanvragen in de VS daalt.

Meer over