Dasa is dankzij Airbus Fokker-fiasco al vergeten

Het gaat Airbus Industrie weer een stuk beter. De groep van Europese vliegtuigbouwers wil binnen twee jaar de productie van vliegtuigen verdrievoudigen, zo heeft Gustav Humbert van Deutsche Airbus (Dasa) gezegd in een vraaggesprek met de krant Hamburger Abendblatt....

DPA

HAMBURG

De uitbreiding van de productie is de grootste tot nu toe en brengt het productiepeil op het hoogste niveau dat Airbus kent. Het gaat vooral om de kleinere toestellen als de A319, de A320 en de A321. In 1996 werden er daarvan 72 gemaakt. Dit jaar worden het er ongeveer 130, volgend jaar 173 en in het jaar daarna 207. Humbert verklaarde verder dat de plannen van Airbus voor Dasa 'een terugkeer in normaal vaarwater' betekenen.

De voorgenomen personeelsvermindering, die viel binnen het kader van het grootscheepse saneringsprogramma Dolores, zal ook veel kleiner uitvallen. Dit jaar worden er 3400 banen minder geschrapt dan de bedoeling was. Deutsche Airbus denkt eind dit jaar werk te bieden aan 13.900 mensen, 500 minder dan op het ogenblik.

Dasa heeft een belang van 37,9 procent in Airbus, net als het Franse Aerospatiale. British Aerospace neemt voor 20 procent deel en het Spaanse Casa voor 4,2 procent.

Meer over