CVC brengt formeel bod uit op Univar

De investeringsmaatschappij CVC Capital Partners heeft maandag een formeel bod uitgebracht op de distributeur van chemicaliën Univar. Via het investeringsvehikel Ulysses biedt CVC 53,50 euro per aandeel in contanten, inclusief dividend....

Het aandeel Univar schoot direct na de opening van de beurs in Amsterdan met ruim 6 procent omhoog naar bijna 52 euro. ‘Het biedingsbericht laat zien dat CVC geen problemen heeft om de overname te financieren’, aldus zakenbank Petercam, verwijzend naar de crisis op de kredietmarkt. De laatste weken werd de koers van Univar gedrukt door onzekerheid over het doorgaan van het bod door CVC.

Begin juli liet CVC weten Univar te willen overnemen. De grootste aandeelhouder van Univar, investeringsmaatschappij HAL, had al toegezegd zijn belang van 27 procent aan te bieden. De raad van commissarissen en de raad van bestuur van Univar bevelen het bod aan bij de aandeelhouders. Die kunnen hun stukken van 21 augustus tot 19 september drie uur in de middag aanbieden.

Meer over