Content schiet omhoog op bod van Creyf's

Voor beleggers is de oorlog in Joegoslavië ver weg en eigenlijk geen nieuws. Van invloed op de koersen was bij het begin van de tweede oorlogsweek geen spoor meer te bekennen....

In het laatste handelsuur kreeg Amsterdam nog wat rugwind uit de Verenigde Staten. De Dow Jones-index op Wall Street opende ruim 1 procent hoger. Het slot van de AEX was 1,7 procent hoger. Daarmee hoorde Amsterdam tot de Europese koplopers. Alleen de index van de beurs in Milaan, de MIB30, steeg meer, 2,36 procent. De Engelse FTSE steeg 1,6 procent en de Duitse DAX 1,4.

De stijging van de AEX was vooral te wijten aan Koninklijke Olie. dat sloot 1,65 euro, ofwel 3,4 procent, hoger op 50. Dat was goed voor 2,23 AEX-punten. Een handelaar wijst op de olieprijs die de laatste weken fors is gestegen.

De snelste stijger van de AEX-fondsen was Elsevier. De stukken stegen 0,65 euro ofwel 5,2 procent in waarde naar een slot van 13,25. Het gerucht dat een miljardenbod van Wolters Kluwer op Reed Elsevier mislukt is, joeg de koers op. Wolters Kluwer heeft volgens The Sunday Times een bod uitgebracht van 15 miljard Britse ponden, bijna 50 miljard gulden. De Brits-Nederlandse rivaal zou het bod overwogen hebben, maar te laag hebben bevonden.

Handelaren zijn erg te spreken over bouwfondsen. 'Die liggen er goed bij. Over de bouwers is de laatste tijd veel geschreven, dat helpt blijkbaar', zegt een handelaar. Volker Wessels was de sterkste stijger bij de Midkap-fondsen. De bouwer steeg 4 procent en sloot op 17,05. NBM Amstelland volgde met 3,45 procent koersstijging op het slot van 19,50 euro.

De beoogde overname van Content door de Belgische branchegenoot Creyf's vinden handelaren positief. 'Dat zet de sector weer eens in het zonnetje.' Creyf's biedt 33 euro per aandeel of het betaalt drie aandelen Creyf's voor 20 aandelen Content. Creyf's waardeert Content op 229,44 miljoen euro. Content steeg 11,20 euro en sloot op 33,00 euro, het niveau van het overnamebod.

Meer over