Consortium met Arcadis blijft favoriet

AMSTERDAM (ANP) - Een consortium waartoe ingenieursbureau Arcadis behoort, is nog steeds de voorkeurskandidaat voor de bouw van de tweede Coentunnel van Rijkswaterstaat.

Het consortium en Rijkswaterstaat zijn begonnen aan de eindgesprekken die moeten leiden tot ondertekening van het contract half september. Dat liet Arcadis maandag weten.

Eind vorige maand maakte het consortium bekend dat het contract een totale waarde heeft van bijna 500 miljoen euro en een looptijd van 30 jaar. Het consortium, bestaande uit Arcadis, Besix, CFE, Dredging International, Dura Vermeer Groep, TBI Bouw en Vinci, gaat de nieuwe tunnel bouwen, maar ook de bestaande Coentunnel renoveren. De bouw start naar verwachting in 2008 en de nieuwe tunnel wordt in 2011 opengesteld voor het verkeer. Vervolgens wordt de oude tunnel gerenoveerd. Deze werkzaamheden zullen tot en met 2012 duren.

De Coentunnel loopt onder het Noordzeekanaal en verbindt de Zaanstreek met Amsterdam-West. Bij de tunnel staan meestal veel files. Na de renovatie en de verbouwing krijgen de twee tunnels samen acht rijstroken, nu zijn er dat vier.

Meer over