CDA en VVD verbaasd over pr-contract rekeningrijden

VVD en CDA vinden het vreemd dat minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat een contract tekent met adviesbureau Berenschot voor de publicitaire aanpak van het rekeningrijden....

'Huurt u een adviseur in voor een geldverslindende campagne om automobilisten warm te maken voor de invoering van rekeningrijden?', aldus VVD-Kamerlid Hofstra in een schriftelijke vraag aan de bewindsvrouw.

Volgens Netelenbos huurt het departement veel vaker adviesbureaus in voor de begeleiding van grote projecten. De weerstand tegen het rekeningrijden speelt volgens haar geen rol, aldus de woordvoerster van Netelenbos gisteren.

Als de Tweede Kamer het rekeningrijden in deze vorm verwerpt, kan de opdracht volgens het ministerie gewoon worden ingetrokken. 'Dan is er immers publicitair niets te begeleiden.'

Netelenbos stuurt naar verwachting over enkele weken haar antwoorden op de vierhonderd vragen die Tweede-Kamerleden over het rekeningrijden stelden. Daarna volgt het Kamerdebat.

In het blad Forum van de werkgeversorganisatie VNO/NCW laat Netelenbos weten dat zij in de toekomst het rekeningrijden gaat vervangen door kilometerheffing via een satellietsysteem, dat alle autobewegingen kan volgen.

Op de vraag waarom zij daar niet op wacht, zegt Netelenbos: 'Dat duurt nog jaren. De files vragen nu om een aanpak.'

Meer over