Brenninkmeijers bieden mee op Center Parcs en Verkade

De familie Brenninkmeijer, met een geschat vermogen van 8 miljard euro de rijkste familie van Nederland, wil geld steken in Center Parcs en Verkade....

Van onze verslaggever

Naast de Brenninkmeijers, ook bekend als eigenaren van winkelketen C en A, en NIB Capital zouden nog vier andere investeerders bereid zijn de geplande management buy-out te financieren.

Donderdag maakte Deutsche Bank bekend exclusief te onderhandelen met het management van DB Capital Partners over een deel van zijn beleggingsportefeuille, die een waarde van drie miljard euro vertegenwoordigt. Het pakket omvat investeringen in bedrijven zonder beursnotering.

De portefeuille van DB Capital omvat onder meer de vakantieparkenexploitant Center Parcs, koekjesfabrikant United Biscuits (eigenaar van Verkade) en Jenny Craig, een Amerikaans bedrijf dat actief is in afslankproducten.

De huidige directeur van DB Capital, Ted Virtue, heeft met zijn Nederlandse financiers het hoogste bod gedaan. Hij krijgt dertig dagen om tot een akkoord met Deutsche Bank te komen. Virtue gaat de bank na de transactie waarschijnlijk verlaten en zal een nieuw bedrijf oprichten om de belangen in onder te brengen.

Er waren dertig gegadigden voor DB Capital Partners. Door een voorkeur voor het bod van het eigen management aan te geven, maakte Deutsche Bank gisteren duidelijk de biedingen van onder meer American International Group en de Amerikaanse bedrijvenopkoper Kohlberg Kravis Roberts op de investeringsportefeuille naast zich neer te leggen.

De nieuwe bestuursvoorzitter Joseph Ackermann van Deutsche Bank wil zich vooral concentreren op de bankiersactiviteiten. Sinds zijn aantreden in mei heeft Ackermann al voor 4,7 miljard euro aan activiteiten afgestoten.

Deutsche Bank is in zwaar weer terechtgekomen door slechte leningen. De grootste bank van Duitsland leed in het derde kwartaal een verlies van 181 miljoen euro voor belastingen. De aandelen van Deutsche Bank zijn dit jaar al met 38 procent gedaald.

Meer over