Bouwbedrijf BAM Groep rekent op hogere winst

Koninklijke BAM Groep, de bouwer en vastgoedontwikkelaar uit Bunnik, heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. Ook over het tweede halfjaar is de bouwer optimistisch....

Het concern liet eerder weten een belangrijk hogere winst te verwachten. Die formulering duidt meestal op een groei van 12 tot 20 procent. Het optimisme is gebaseerd op de goed gevulde orderportefeuille en een geraamde omzet over het hele jaar van 2,35 miljard gulden.

De onderneming, die binnenkort het hoogste punt van 131 meter denkt te bereiken bij de bouw van de Millenniumtoren aan het Rotterdamse Weena, heeft over het eerste halfjaar een 23 procent hogere winst behaald van 16,8 miljoen gulden. Alle activiteiten hebben positief bijgedragen aan de groei. Het bedrijfsresultaat steeg met bijna 30 procent tot 28,5 miljoen gulden. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen steeg van 20,9 miljoen naar 26,1 miljoen.

BAM is tevreden over zijn orderportefeuille. Daar zitten opdrachten ter waarde van 3 miljard gulden in en hij is evenwichtig gespreid over de sectoren waarin de onderneming actief is.

In de zomer begon het boren van de tunnel voor de Westerschelde-oeververbinding. De ontwikkelings- en bouwactiviteiten rond de Amsterdam Arena verlopen volgens schema. BAM Groep bouwt daar onder meer de Oval Tower, een kantoorgebouw van honderd meter hoogte. De bouw van de Pathé-bioscoop en de hal voor popconcerten, ook bij de Arena, vordert gestaag.

Meer over