Boutros-Ghali ontvangt prijs Erasmus Universiteit

ROTTERDAM (ANP) - Oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Boutros-Ghali ontvangt donderdag 20 april de Businessweek Award 2006. De prijs is ingesteld door de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) van de Erasmus Universiteit.

De uitreiking gebeurt op de openingsdag van de jaarlijkse EFR-businessweek. Tijdens dit meerdaagse evenement zijn onder anderen te gast de president van de Europese Commissie Barroso, de Turkse minister-president Erdogan, premier Balkenende en topmensen uit het internationale bedrijfsleven als B. Verwaayen van Britisch Telecom en R.W. Tillerson van Exxon.

De EFR kent de prijs sinds 1995 toe aan 'wereldburgers die zich in hun vakgebied hebben onderscheiden'. Eerder ontvingen Joop van den Ende, de Italiaanse politicus Prodi, Albert Heijn en Wim Duisenberg de prijs.

Verschuivende politieke machten

De EFR Businessweek heeft deze keer als thema 'Impact- Global Shift of powers', ofwel verschuivende politieke machten in de wereld. Op het programma staat onder meer een congres waar oud-premier Aznar van Spanje te gast is.

De organisatie verwacht tussen 20 en 27 april negenhonderd studenten van de economische faculteit om de wereldleiders aan te horen en met elkaar te discussiëren.

Meer over