Bonus 8 miljoen dollar voor bestuurder VNU

Bestuurder Michael Connors van VNU krijgt binnenkort acht miljoen dollar (6,6 miljoen euro) als extra bonus bijgeschreven op zijn bankrekening....

Dit blijkt uit het jaarverslag dat het media- en informatiebedrijf maandag heeft gepubliceerd. Volgens VNU heeft de Amerikaan Connors 'al zijn individuele doelen behaald'. De afgelopen drie jaar is daarom acht miljoen dollar aan extra bonussen voor hem gereserveerd. 'Dat bedrag wordt dit jaar uitgekeerd', zegt een woordvoerder van het mediaconcern.

Ook bestuursvoorzitter Rob van den Bergh krijgt een extraatje bijgeschreven, 267 duizend euro, als gevolg van prestaties in 2002. Afgelopen jaar was Van den Bergh goed voor 1,76 miljoen euro aan beloning. Zijn collega Frans Cremers drukte voor 1,39 miljoen euro op de begroting. De basissalarissen in de top van VNU zijn met 4 tot 7 procent verhoogd, aldus de woordvoerder. De drie VNU-bestuurders ontvingen in 2003 ieder veertigduizend opties, die toen volgens het bedrijf een totale waarde van 747 duizend euro hadden.

Ook uitzendbureau Randstad publiceerde gisteren zijn jaarverslag. Bestuursvoorzitter Ben Notenboom zag zijn benoeming tot topman verzilverd in de vorm van een beloningsstijging van bijna 23 procent. Notenbooms beloning kwam uit op 547 duizend euro. Randstad besteedde vorig jaar 2,3 miljoen aan topsalarissen, VNU het drievoudige: 6,9 miljoen.

Meer over