Beurzen Azië licht in de plus

TOKIO (ANP) - Na de uitbundige winsten van woensdag deden de aandelenbeurzen in Azië het donderdag rustiger aan. De beursbarometers lieten aan het einde van de dag lichte winst zien.

In Tokio kreeg de Nikkei-index er 0,2 procent bij. Chipfabrikanten en verstrekkers van consumentenkredieten hadden het moeilijk. Aiful kelderde met ruim 11 procent. Ook andere kredietfinanciers moesten verlies incasseren na berichten dat creditcardonderneming Mitsubishi UFJ Nicos dit jaar met verlies zal afsluiten.

Grondstofproducenten stuwden de koersen. Japan Steel Works boekte een winst van 4,6 procent. Ook handelshuizen deden het goed. Handelshuis Marubeni sloot de dag af met 5,2 procent winst. De Nikkei-index sloot 32,25 punten hoger op 16.413,79 punten.

Cathay Pacific

In Seoul boekte de Kospi-index een winst van 0,3 procent tot 1908,97 punten en de Australische All Ordinaries sloot 0,6 procent hoger op 6400,9 punten.

In Hongkong boekte de Hang Seng-index eveneens een winst van 0,6 procent. Luchtvaartbedrijf Cathay Pacific was uitschieter met een winst van 2,5 procent. Hutchison Whampoa, onder meer eigenaar van drogisterijketen het Kruidvat, kreeg er 2,7 procent bij.

Meer over