Beoogde topman Hamers jongste ooit van ING

De 46-jarige Ralph Hamers wordt de nieuwe topman van bank en verzekeraar ING, als aandeelhouders zijn benoeming goedkeuren. Hamers zou de jongste topman ooit worden in de geschiedenis van de bank en verzekeraar.

Ralph Hamers Beeld null
Ralph Hamers

Hamers is al sinds 1991 actief in de organisatie. De beoogde topman begon als relatiebeheerder Structured Finance voor grote klanten. Daarmee deed hij een schat aan ervaring op in de tak voor zakelijke klanten van ING. Verderop in zijn loopbaan stond hij wereldwijd zelfs aan het hoofd van het zakelijke netwerk van de bank.

Maar hij heeft ook ervaring met de consumentenkant van de organisatie. Zo gaf hij onder meer leiding aan ING Bank in Nederland. Verder leidde hij Network Management voor Retail Banking Direct en International. Hamers is sinds maart 2011 voorzitter van ING België en Luxemburg.

Door zijn ervaring heeft Hamers volgens ING ruime ervaring in risicomanagement. Ook is hij bedreven in het leiden van strategische veranderingen. Zo speelde hij een belangrijke rol in het moderniseren van kantoren in België en Luxemburg en het uitbreiden van online verkoopkanalen.

Hamers studeerde Business Econometrics en Operations Research aan de universiteit van Tilburg. Daarnaast deed hij opleidingen aan onder meer de universiteit van Oxford, het NIBE-SVV en het Amsterdam Institute for Finance.

Meer over