'Banksy van de Amsterdamse beurs' treedt na 8 jaar uit anonimiteit

Hij zou de Banksy van de Amsterdamse beurswereld kunnen worden genoemd. Net als van de Britse kunstenaar wist niemand de identiteit van de blogger Jack, die op de website AmsterdamTrader allerlei inside-informatie over de gang van zaken bij beursbedrijven in Amsterdam en andere financiële centra lekte. Vrijdag trad hij na acht jaar uit de anonimiteit.

null Beeld null

Het blijkt Maarten Mosselman te zijn, een voormalig werknemer van het in 2009 failliet gegane marketmakers- en hoekmansbedrijf Van der Moolen. Hij werkt nu bij handelsfirma Webb Traders. In zijn ruim vierhonderd blogs maakte hij graag bekend bij welke beursfirma's het wel en niet goed ging. Ook maakte hij informatie openbaar over bonussen die handelaren in Amsterdam hadden ontvangen.

Verschillende kranten als het FD en De Telegraaf maakten melding van zijn anoniem gedane uitlatingen. Nu zegt hij dat zijn creativiteit hem een beetje in de steek begint te laten en dat hij in herhaling dreigt te vallen. Daarnaast vindt hij het niet langer juist om informatie te verspreiden over bedrijven waarmee hij tegelijkertijd zaken doet.

Mosselman trachtte in 2009 delen van het bedrijf van Van der Moolen over te nemen, maar greep mis. Hij begon daarna zijn eigen marketmakersbedrijf onder de naam Caerus, dat in 2013 werd overgenomen door Webb Traders.

Meer over