Bankiers krijgen 'onsje' minder bonus - noodgedwongen

De topbankiers in de financiële centra van Londen en New York moeten het met een onsje minder doen. Dit blijkt uit een inventarisatie van onder meer persbureau Bloomberg en de Financial Times in de City en op Wall Street.

Peter de Waard
Handelaren op de New York Stock Exchange. Beeld ap
Handelaren op de New York Stock Exchange.Beeld ap

Reden is niet een nieuw matigingsbeleid, maar tegenvallende resultaten bij de grote zakenbanken. Vooral in het laatste kwartaal was minder verdiend door de hoge onzekerheid op de financiële markten als gevolg van de dalende olieprijs en valuta-onrust. Dit vertaalt zich in lagere eindejaarsbonussen, de douceurtjes van vaak vele miljoenen die vooral de verkoop van penthouses, landgoederen en sportwagens stimuleren en die volgens velen tot overmatige hebzucht hebben geleid.

Volgens de FT krijgen effectenhandelaren (traders) bij Citibank - een van de grootste Amerikaanse banken - 5 tot 10 procent minder aan bonus over 2014 dan een jaar eerder. Daarentegen kunnen de fusie- en overname-adviseurs van de bank wel op een kleine stijging rekenen, omdat die markt in 2014 floreerde.

In het financiële district van Londen moeten de zakenbankiers van Deutsche Bank en Barclays rekenen op lagere bonussen. Met name de winsten op de handel in vastrentende producten (obligaties) vielen hier lager uit. Maar een expert van Price Waterhouse Coopers stelde dat de discussie over de bonussen niet zal gaan liggen. 'De bonussen blijven veel te hoog in de ogen van het publiek dat de bankiers toch ziet als graaiers.' In 2013 verdienden de 120 topbankiers in de City gemiddeld een bonus van 3 miljoen pond (vier miljoen euro) bovenop het vaste salaris.

Miljardenboetes

Ook de miljardenboetes die banken als UBS, RBS, HSBC en JP Morgan hebben moeten betalen, wegens schendingen van embargo's, valuta- en rentemanipulatie, gaan ten koste van de bonuspools. Goldman Sachs kondigde aan dat 38 procent van de verdiensten via bonussen aan het personeel zal worden uitgekeerd. Dit is hetzelfde als vorig jaar, maar lager dan voor de crisis toen het opliep tot boven de 40 procent.

Amerikaanse banken blijven echter aanzienlijk royaler met bonussen dan hun Europese concurrenten. In Londen is de jacht op toptalent, 35 tot 37-jarigen die dankzij hun netwerk jaarlijks 200 miljoen euro voor een bank kunnen binnenhalen, volgens de FT verhevigd. Probleem voor veel Britse banken is dat EU-regelgeving nu bonussen van meer dan 100 procent van het vaste salaris verbiedt. Alleen met toestemming van de aandeelhouders kan dat oplopen tot 200 procent. RBS, nota bene voor bijna 80 procent in handen van de Britse staat, keerde vorig jaar nog bijna 800 miljoen euro uit aan bonussen.

Ondanks het feit dat striktere regelgeving is uitgesteld, zeggen Nederlandse banken niet echt mee te kunnen doen aan deze race voor toptalent. ING zegt in een reactie de variabele beloningen over 2014 nog niet te hebben vastgesteld. 'Deze variabele beloningen zijn gematigd en de nadruk wordt gelegd op langetermijnprestaties zoals klanttevredenheid', aldus een woordvoerder van ING. Staatsbank ABN Amro zegt dat prestatiepremies in Nederland gemaximaliseerd zijn tot 20 procent van het vaste salaris. In Londen kan dat oplopen tot 100 procent.

Meer over