Baggeraar Van Oord schrapt 400 banen

Baggeraar Van Oord gaat fors snijden in het personeelsbestand. De onderneming schrapt de komende maanden vierhonderd van de 3000 banen....

De inkrimping is volgens de baggeraar nodig om de gevolgen van de tegenvallende markt voor baggerwerkzaamheden op te vangen. Bovendien heeft Van Oord minder mensen nodig na de overname van Ballast Ham Dredging dat in oktober van bouwer BAM is gekocht.

Van Oord zegt erg last te hebben van de politieke onrust rond Singapore. Het Aziatische land heeft meningsverschillen met buurlanden Maleisië en Indonesië waardoor grote landaanwinningsprojecten nagenoeg stilliggen, aldus de baggeraar.

De onderneming zegt er alles aan te doen om eventuele nadelige gevolgen tot een minimum te beperken voor de betrokken werknemers. Met vakbonden zijn afspraken gemaakt over bemiddeling voor nieuw werk, het niet verlengen van tijdelijke contracten en een regeling voor oudere werknemers.

In Nederland zullen 170 mensen met gedwongen ontslag vertrekken, de rest valt in het buitenland. De hele operatie zal grotendeels medio 2004 zijn afgerond, stelt Van Oord.

Meer over