Automatische piloot uitgeschakeld bij Tesla-ongeluk in Baarn

Bij het auto-ongeluk dat woensdag in Baarn plaatsvond, heeft de chauffeur geen gebruik gemaakt van de autopilot. Dit werd duidelijk na onderzoek van Tesla Motors.

Een hulpverlener neemt een foto van het autowrak. Beeld anp
Een hulpverlener neemt een foto van het autowrak.Beeld anp

Bij het ongeluk met dodelijke afloop reed de auto met een snelheid van 155 kilometer per uur tegen een boom. Hulpverleners hadden grote moeite met het bergen van het lichaam van de 53-jarige chauffeur. Er werd rekening gehouden met elektrocutiegevaar.

Bij het afvoeren van de auto werd gewacht op technische experts van Tesla Motors. Het is voor de monteurs een standaardprocedure om naar de plaats van het ongeluk te gaan. Het is het tweede dodelijke ongeluk met een Tesla. De automatische piloot stelt de auto in staat zelf te rijden, van de bestuurder wordt wel alertheid verwacht.

In Florida botste een zelfrijdende auto van Tesla op een vrachtwagen. De software van de auto had de vrachtwagen niet in het vizier. De chauffeur kwam om bij een botsing met de achterkant van de vrachtwagen. Dit ongeval vond plaats in juni vorig jaar; opmerkelijkl is dat de automatische piloot harder reed dan de toegestane maximum snelheid.

undefined

Vijf vragen over het Tesla-ongeluk

Het dodelijke ongeval met een elektrische Tesla Model S leidde woensdag tot veel vragen over de veiligheid, omdat hulpverleners bang waren te worden geëlektrocuteerd. Zijn elektrische auto's onveiliger? (+)

Meer over