Amsterdam koopt panden Damrak van vastgoedexploitant Barazani

AMSTERDAM De gemeente Amsterdam koopt enkele panden van de familie Barazani op het Damrak, vlak bij het Centraal Station. Vastgoedexploitant Barazani heeft de intentie uitgesproken ook zijn overige, in totaal twaalf panden aan de gemeente te verkopen....

De woordvoerder van burgemeester Cohen zegt van geen overeenkomst te weten, maar andere bronnen binnen de gemeente bevestigen: de deal is rond. Iemand uit het Barazani-kamp zegt ‘net terug te komen van de champagne’ waarmee de overeenkomst is beklonken.

Volgens een bron bij de Barazani’s gaat het ‘niet om tientallen miljoenen euro’s’. Wat de prijs wel is, wilde hij niet zeggen. Midden vorig jaar was er sprake van dat de gemeente alle twaalf panden van Barazani zou overnemen voor 100 miljoen euro. Daarna was er alleen nog maar gekrakeel over die overeenkomst. ‘De prijs is nu reëler’, laat een bron van Barazani weten. De panden komen in handen van Stadsgoed, een vastgoedbedrijf van woningbouwvereniging Stadgenoot.

Met de transactie slaat de gemeente een belangrijke slag. De gemeente wil het Damrak, dat wordt beschouwd als een van de entreepoorten van de stad, ingrijpend opknappen. Nu zitten er vastgoedbazen en exploitanten die veel belangstelling van justitie trekken.

Binnenland Pagina 3

Meer over