Amazon haalt boek moordenaar van website

Amazon heeft een boek van Robert Pickton, een Canadese seriemoordenaar, van zijn website verwijderd. Een Canadese rechtbank veroordeelde Pickton in 2007 tot levenslang voor de moord op zes vrouwen. De moord op twintig andere vrouwen, waarvan hij ook beschuldig werd, werd door de rechtbank niet bewezen geacht.

Robert Willie Pickton in 2007. Beeld anp
Robert Willie Pickton in 2007.Beeld anp

Pickton, ooit een steenrijke varkensboer, zou de lichamen van de vrouwen aan zijn varkens gevoerd hebben en door een vleesverwerkingsmachine hebben gehaald. Volgens het Openbaar Ministerie waren de meeste van zijn slachtoffers drugsverslaafden en prostituees. Bij een doorzoeking van zijn boerderij in 2002 trof de politie dna-sporen aan van 26 vermiste vrouwen.

In zijn cel zei Pickton tegen een undercoveragent dat hij 49 vrouwen had vermoord. Een bekentenis die op video is opgenomen. In zijn boek Robert Pickton: In His Own Words, beweert de moordenaar dat hij er door de politie is ingeluisd. Het boek zou naar buiten zijn gesmokkeld door een celgenoot van Pickton en werd daarna gepubliceerd door uitgeverij Outskirtspress.

Nabestaanden van de slachtoffers zijn ziedend over de publicatie. 'Pickton doet dit enkel om ons te tarten', zei Ricky Papin, de broer van een van de slachtoffers in een interview met televisiezender Global News. De uitgeverij heeft zich verontschuldigd tegenover de families van de slachtoffers en heeft Amazon gevraagd het boek terug te trekken. Een petitie tegen de verkoop van het boek, resulteerde in meer dan 53duizend handtekeningen.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over