Albert Heijn opent eerste omgebouwde C1000

HOOFDDORP (ANP) - Supermarktconcern Albert Heijn is hard bezig met de integratie van C1000-winkels die het heeft overgenomen van branchegenoot Schuitema. Vrijdag opende in Hoofddorp de eerste tot Albert Heijn omgetoverde C1000 zijn deuren.

Naast de winkel in Hoofddorp gaan deze week nog drie voormalige C1000-winkels open. In totaal worden 56 C1000-supermarkten omgebouwd. Op korte termijn volgen weer drie winkels, na de zomer de rest.

De winkels kwamen in handen van Ahold, het moederbedrijf van Nederland's grootste supermarktketen, na de verkoop van een meerderheidsbelang in Schuitema. Investeerder CVC Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Schuitema. Het is de bedoeling dat Schuitema van de beurs verdwijnt, maar aandeelhouders zijn hiermee nog niet akkoord.

Personeel

De uitbreiding versterkt de al dominante positie van Albert Heijn op de Nederlandse markt. Met de nieuwe winkels komt het totaal aantal supermarkten op ongeveer achthonderd.

De ombouwoperatie heeft beperkte consequenties voor het personeel van de C1000-winkels. In Hoofddorp zijn van de 62 werknemers 55 gebleven. Wel zijn de supermarktmanagers vervangen door Albert Heijn-managers om de overgang in goede banen te leiden.

Prijsvergelijking

Het is nog de vraag of het de supermarkt gaat lukken alle klanten ervan te overtuigen dat de nieuwe winkel niet duurder is dan de oude. In Hoofddorp moet een poster bij de ingang met daarop een prijsvergelijking tussen de winkels duidelijk maken dat er geen verschil is.

De nieuwe winkels worden omgebouwd volgens het gemoderniseerde, in juni gelanceerde, winkelconcept. Dit houdt onder meer in dat het assortiment met 10 procent is uitgebreid en dat klanten worden gewezen op de goedkoopste producten.

Meer over