Adecco doet bod op meerderheid DIS

De internationale uitzendorganisatie Adecco heeft een akkoord bereikt over de overname van een belang van 29 procent in de Duitse branchegenoot DIS....

Het totaalbedrag van de overname komt uit op 636 miljoen euro. Dat heeft Adecco maandag laten weten. Adecco wordt met de acquisitie de nummer twee in Duitsland, achter Randstad. Het bestuur van DIS vindt het bod aantrekkelijk voor de aandeelhouders. Het bod vertegenwoordigt een premie van 17,3 procent boven op de gemiddelde slotkoers van de afgelopen drie maanden.

‘Dit is waarschijnlijk de beste overname sinds de oprichting van Adecco in 1996’, luidde de toelichting van de tijdelijke bestuursvoorzitter van Adecco, Klaus Jacobs. Hij roemde de top van DIS en de groeiende markt in Duitsland. Volgens Jacobs heeft het management van DIS in de afgelopen twee jaar de beurskoers van DIS met 189 procent doen stijgen.

Jacobs liet verder weten dat hij van plan is om de bestuursvoorzitter van DIS, Dieter Scheiff, topman van Adecco te maken. Financieel directeur Dominik de Daniel van DIS is gevraagd financieel directeur van Adecco te worden.

DIS is opgericht in 1967 en is sinds 1997 aan de beurs genoteerd. Vorig jaar had de onderneming een omzet van naar schatting 305 miljoen euro en een winst voor belasting van 36 miljoen euro.

Uitzendconcern Randstad vindt de overnameprijs die de Zwitserse concurrent betaalt, aan de hoge kant. Randstad heeft al meerdere keren laten weten te willen groeien met kleine overnames. ‘We zitten in Duitsland nu op een marktaandeel van 10 procent en willen op den duur naar 20 procent’, aldus de woordvoerder.

Hij wilde niet zeggen of Randstad ook interesse had in DIS. ‘Over een grote overnameprooi als DIS kunnen we zeggen dat het afgelopen jaar iedereen in de uitzendwereld met iedereen heeft gesproken.’

Meer over