Aandeel LogicaCMG stijgt na overnamegeruchten

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van de automatiseerder LogicaCMG stond woensdag na opening van de beurs ruim 5 procent hoger. Beleggers reageerden op berichten dat durfinvesteerders interesse hebben in het Brits-Nederlandse concern, dat zondag het vervroegde vertrek aankondigde van topman Martin Read.

Het vertrek van Read volgde op een waarschuwing voor een tegenvallende omzet in Groot-Brittannië. Volgens zakenkrant Financial Times onderzoekt de investeringsmaatschappij Permira een overname van LogicaCMG. Ook andere zogeheten private-equity bedrijven zoals Blackstone en Kohlberg Kravis Roberts zouden zo'n stap overwegen.

Volgens Financial Times ligt het voor de hand dat na Martin Read meer bestuursleden het veld zullen ruimen. Aandeelhouders van het bedrijf zouden daar op aandringen. Na het vertrek van Read maakte het bedrijf zelf al bekend dat het kijkt naar de omvang en structuur van het bestuur.

Volgens Financial Times is de positie van de Nederlander Cor Stutterheim, president-commissaris bij LogicaCMG, ook onhoudbaar geworden. Stutterheim is de voormalige topman van CMG die na het samengaan met Logica genoegen moest nemen met een plek in het bestuur van het fusiebedrijf zonder portefeuille.

Meer over